söndag 6 oktober 2013

Och så levde Törnrosa och trädgårdsmästaren lyckliga i alla sina dagar

Om du inte vill skriva en ny saga kan du ta en gammal ock göra om den. Kanske att Snövit förlåter sin styvmamma eller att Törnrosa kanske rymmer med någon annan innan prinsen kommer och räddar henne.

Följande är ett alternativt slut på sagan om Törnrosa som jag har skrivit.
... och så föll hon i sömn. Samma sak gjorde hela hovet. Alla utom den unge trädgårdsmästaren som befann sig utanför rosenbuskarna som omgav slottet. Han hoppade snabbt över häcken innan den började växa i faslig fart. Trädgårdsmästaren gick förundrat genom slottet och såg på alla sovande människor. Då kom han att tänka på den unga prinsessan som han var lite förtjust i. Han sprang upp för trappan och fann henne ligga sovandes på sängen. Han ruskade på henne och klappade till henne på kinderna, men hon rörde inte en min. 
   Han blev fruktansvärt ledsen och visste inte vad han skulle göra. Han strök hennes långa hår. Sedan fick han en ide och böjde sig fram och kysste henne. Hon rörde lite på sig. Han kysste henne igen och hon andades in häftigt. Han fortsatt att kyssa henne och efter hundra kyssar öppnade hon sina ögon. Känslorna var besvarade. Törnrosa hade nämligen också tänkt på trädgårdsmästaren och tyckte att han var hemskt stilig.
   De bestämde sig för att inte prova det där med hundra kyssar på hovet och gjorde sig beredda att resa. Kungen och drottningen skulle ändå inte tyckt om att Törnrosa föredrog trädgårdsmästaren framför alla de fina prinsarna. De tog med sig massa pengar och klädde ut sig till fattiga. Sedan reste de till ett främmande land och levde lyckliga i alla sina dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar